DigiFinland

Nextcon DigiFinlandin testauspalveluiden toimittajana

DigiFinland Oy valitsi Nextcon Finland Oy:n testauspalveluiden kumppanikseen vuonna 2020 järjestetyssä kilpailutuksessa. Nextconin asiantuntijat olivat osa isompaa testaustiimien kokonaisuutta ja heidän vastuullaan oli DigiFinlandin kehittämän Omaolo-palvelun hyväksymistestaus.

DigiFinland kehittää ja tuottaa saavutettavia, laadukkaita ja haluttuja julkisia digipalveluja Suomeen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. DigiFinland on mukana edistämässä julkisen hallinnon ja sosiaali- ja terveysalan digikehittämistä sekä pelastustoimen tietojärjestelmän uudistamista. Laatu, turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja yhdessä tekeminen ovat yrityksen toiminnan keskiössä.

Kun kyseessä on terveydenhuolto ja lääkinnällisiksi laitteiksi luokiteltavat palvelut, testauksella on suuri merkitys laadun ja turvallisuuden kannalta. Hyväksymistestauksen lisäksi Nextcon ja DigiFinland kehittivät ja käyttöönottivat testausautomaatiota osana laadunvarmistusta. DigiFinlandin testauspäällikkö Tiina Nikmo kertoo, että laatu ohjaa DigiFinlandin toimintaa ja tuotteiden kehitystä.

– Haluamme toimittaa asiakkaillemme laadukkaita tuotteita, jotka toimivat asiakkaan odottamalla tavalla. Hyväksymistestaus on tärkeä osa laadunvarmistusta ja tuotteen kehitystä.

Kiihtyvä Covid-tilanne takasi yhteistyölle vauhdikkaan alun

Yhteistyö käynnistyi vauhdikkaissa merkeissä heinäkuussa 2020. Nextconin johtava testauskonsultti Markku Kestikievari ja DigiFinlandin testauspäällikkö Tiina Nikmo kertovat aloituksen onnistuneen hienosti kaikesta kiireestä huolimatta.

Edellisen toimittajan hyvin onnistuneella tiedon siirrolla oli myös positiivinen vaikutus hyvin onnistuneeseen toimittajavaihdokseen.

Nextconin asiantuntijat mukautuivat haastavaan tilanteeseen

Tiina Nikmo toteaa, että toimintaympäristö on ollut haastava koko korona-ajan. Nextconin testausasiantuntijoilta löytyi kuitenkin kykyä mukautua tilanteeseen ja joustaa tarpeen vaatiessa.

– Ympäristö on ollut kaikille haastava koko korona-ajan ja testattavia versioita syntyi tiuhaan tahtiin. Nextconin asiantuntijoilta löytyi aina aikaa ja joustoa tehdä testausta asiantuntevalla otteella.

Markku Kestikievari kertoo viime syksyn olleen toimittajan näkökulmasta myös erittäin kiireinen. Uusia versioita saattoi parhaimmillaan syntyä jopa kaksi viikossa.

– Projektin alkuvaihe oli iso ponnistus, mutta tiimi venyi silti hienosti tilanteessa kuin tilanteessa. Pystyimme erittäin nopealla aikataululla hankkimaan tärkeät lisäresurssit, jotta kaikki yllättävä ja ylimääräinen testauskuorma saatiin hallintaan.

Vaikka projekti alkoi vauhdilla ja jatkui hektisenä, isommilta ongelmilta kuitenkin vältyttiin. Yhteistyö sujui mallikkaasti avoimen ja ketterän viestinnän ansiosta.

– Yhteistyöstä jäi todella hyvät fiilikset ja kaikki meni niin kuin oletettiin. Testauspalvelun suhteen ei ollut mitään ongelmaa, Tiina Nikmo toteaa.

Lisätietoja:

Markku Kestikievari

markku.kestikievari@nextcon.fi

Puh: +358 50 5971051

Etsitkö ratkaisuja liiketoimintasi kehittämiseen?

Haluamme tuoda asiakkaillemme alan uusimmat ja käytännönläheisimmät ratkaisut. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella, niin kerromme lisää palveluistamme ja osaamistamme.