Visma

Visma Financial Solutions Oy kehittää toimintaansa kohti ketterämpää toimintamallia

Osana Nextconin ja Visma Consulting Oy:n pitkää ja tuloksekasta yhteistyötä Nextconille avautui mahdollisuus toimittaa palveluita Visma Financial Solutions Oy:lle. Visma Financial Solutions Oy valitsi Nextconin asiantuntijan projektipäälliköksi järjestelmäkehityshankkeeseensa. Hankkeen tavoitteena on kehittää Visma Financial Solutions ydinjärjestelmää ja samalla ottaa käyttöön jatkuvan kehittämisen malli (DevOps).

Visma Financial Solutions Oy huolehtii asiakkaidensa saatavien hallinnasta. Yritys on syntynyt useammasta alan yrityksestä. Tällä hetkellä tarve on fuusioida useita eri järjestelmiä ja samalla kehittää niitä. Tärkeimpinä kehittämisen kohteina on lisätä toimintojen automaatiota ja helpottaa uusien ominaisuuksien lisäämistä järjestelmiin. Tavoitteena on palvella Visma Financial Solutions Oy:n asiakaskuntaa entistä paremmin. Heille kehittämistyö tarkoittaa nopeampaa rahankiertoa ja luottotappioiden vähentymistä. Usein järjestelmiä joudutaan sovittamaan asiakkaiden prosesseihin, jolloin joustavuus ja uusien mallien kehittäminen on avainasemassa.

Nextconin konsultti toimi hankkeessa projektipäällikkönä valmentavalla otteella. Nextcon tuo hankkeeseen vankkaa osaamista erityisesti projektihallinnan ja uusien toimintamallien kehittämisen myötä. Vastaanotto on Visma Financial Solutions Oy:n asiantuntijoilla ollut innostunut. Projektinhallinnan työkalut on otettu tehokkaaseen käyttöön ja viestintä on parantunut.

visma logo

– Asiantunteva ote ja osallistaminen ovat avainasemassa hankkeiden onnistumisessa. Kyseessä on liiketoiminnan kannalta kriittiset järjestelmät ja niiden onnistunut kehittäminen on avainasemassa asiakaspalvelumme ja liiketoimintamme kehittämisessä. Usean eri yrityksen toimintamallit, suuret kehitystarpeet ja asiakkaiden vaatimukset on kaikki hallittava kehittämisen kokonaisuudessa, sanoo Saku Vina, Visma Financial Solutions Oy:n IT-johtaja.

Kohti ketterämpää kehittämistä

Visma Financial Solutions Oy kuuluu Visma konserniin mutta toimii hyvin itsenäisesti. Näin ollen valmiita kehittämismalleja ei ole vaan toimintaa pystytään kehittämään itse toivottuun suuntaan. Visma Financial Solutions Oy:lla se tarkoittaa systemaattisempaa projektinhallinnan käyttöönottoa sekä Lean-mallisen johtamistyylin jalkauttamista. Kehittämistyön osana ratkaisut siirretään julkiseen Google-pilveen ja samalla käyttöön otetaan DevOps -kehittämismalli, joka tarkoittaa nopeampaa tuotantoon siirron kehittämissykliä.

Nextconin kanssa kehittämistyö on edennyt nopeasti

Visma Financial Solutions Oy:n tarve edetä kehittämistyössä oli nopea ja tuolloin todettiin, että rekrytointi on liian hidas löytää soveltuva asiantuntija. Tämän vuoksi päädyttiin Nextconin asiantuntijan käyttöön.

– Kehittämistyö on saanut vauhdikkaan alun ja toiminta on lähtenyt nopeasti siihen suuntaan mitä haluttiin. Projektien hallinta ja aikataulutus on saanut ryhtiä ja toimintaan on tullut läpinäkyvyyttä, sanoo Saku Vina.

– Jo yhteistyön alkumetreillä kävi selväksi, että tavoitteet hankkeen kokonaiskuvan selkeyttämiseksi tullaan saavuttamaan. Pienempiä osakokonaisuuksia kerrallaan kehitettäessä vaatimukset tarkemmista määrittelyistä tuovat puolestaan ennustettavuutta, joka on projektin ohjausryhmän näkökulmasta ensiarvoisen tärkeää. Positiivista palautetta olen kuullut myös liittyen intohimoiseen tekemisen kulttuuriin, sitä tarvitaan aina! Toteaa Visma Financial Solutions Oy:n toimitusjohtaja Petrus Hoikkala.

Lisätietoja

Jos teillä on vastaavia tarpeita, niin elä epäröi ottaa yhteyttä tiedustelut@nextcon.fi

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella, niin kerromme lisää palveluistamme ja osaamistamme.