Matti Sorsa on Nextconin uusi konsulttikumppani

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Nextconin uusi konsulttikumppani Matti Sorsa on vahva Telecom -alan ammattilainen ja hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa vuosien varrella. Vajaan 15 vuoden ura Telecom -alalla päättyi sapattivuoteen, jonka jälkeen Matti päätti lähteä yrittäjäksi.

“Opettajan työt olivat vaihtoehtona, mutta ne eivät innostaneet silloin ja halusin teollisuuteen töihin.”

Vuonna 2006 Matti valmistui matematiikan maisteriksi, matematiikan ja tietotekniikan suuntautumisvaihtoehdosta. Opettajan työt olivat vaihtoehtona, mutta ne eivät innostaneet silloin yhtä paljon, kuin ajatus työskentelystä teollisuuden parissa.

– Urani alkoi kesätöillä Nokian Oulun tuotantolinjalta, jossa tehtiin tukiasemien automaatiotestausta. Kesätyön päätyttyä, hain töitä ympäri suomen ja päädyin pk-seudulle pieneen it-taloon, jonka kautta tein Nokialle töitä konsulttina tuotekehityksen puolella.

Matti kertoo, että konsulttina työskennellessään nimike vaihtui useaan otteeseen. Vuosien varrella kokemusta kertyi koodaamisesta, testiautomaatiosta, dokumentaatiosta, scrum masterina toimimisesta ja tuoteomistajuudesta.

Matin oma positio tuli jossain vaiheessa Nokian sisäiseen hakuun ja hän siirtyi rekrytoinnin myötä ulkoisesta konsultista suoraan Nokian palkkalistoille, jossa hommat jatkuivat ketterän tuotekehityksen parissa.

– Myöhemmin vaihdoin toiseen projektiin, jossa lähdettiin hakemaan uutta linjaa ketterän kehityksen kautta. Parhaimmillaan päästiin kolmeen tuotantoon vientiin viikossa! Sellaisiin tuloksiin pääseminen vaati paljon prosessien pyörittelyä, avaamista ja kehittämistä, Matti muistelee.

Microsoftin kautta terveydenhoitoalalle ja takaisin Nokialle

Yritysfuusion myötä Matti siirtyi Nokialta Microsoftille, jossa ohjelmistokehittäminen oli yrityksen DNA:ssa. Puhelinliiketoiminta ajettiin kuitenkin alas ja samalla loppui myös Matin kehitystiimin toiminta.

– Kun tiimin toiminta Microsoftilla loppui, hain erilaisia töitä ja pääsin mielenkiintoisten projektien pariin terveydenhuoltoalalle. Ala vaikutti kiinnostavalta ja täysin erilaiselta aiempaan kokemukseeni nähden.

Byrokraattinen toimintatapa sai Matin miettimään vaihtoehtoja ja Elisa Appelsiinilta löytyi sopiva projekti. Samaan aikaan Nokialta otettiin yhteyttä, mutta rekrytointiprosessi oli pitkä.

– Kun Nokian rekryprosessi tuli lopulta päätökseen, siirryin sinne rakentamaan alustaa Nokian sisäisille data-analyytikoille, Matti kertoo.

Pysähdys ja sapattivuosi

Melkein 15 vuoden työuran jälkeen vuonna 2021 tuli hyvä hetki pitää tauko. Yrittäjyys oli vuosien aikana käynyt Matin mielessä ja se alkoi tuntua pienen tauon jälkeen parhaalta vaihtoehdolta.

– Vuosirenkaita oli kertynyt 40, joten halusin pysähtyä katsomaan menneitä ja miettiä tulevaa. Ajatus oman osaamisen viemisestä tuotekehitystiimeihin ja asiakkaille innosti yrittäjyyteen. Oman osaamisen päälle rakennettu liiketoiminta on varsin pieniriskistä ja sitä on helppo lähteä tekemään. Sillä tiellä nyt ollaan.

“Softan rakentaminen on kuin maalaisi taulun – koskaan ei tule toista samanlaista taulua, kuten ei softaakaan.”

Matti kertoo, että jatkuva uuden oppiminen, muuttuva työnkuva ja mielenkiintoiset projektit ketterän kehityksen parissa innostavat häntä edelleen pysymään alalla.

– Kun projekti vaihtuu, niin se on kuin uusi työ. Saman asian toistaminen vuodesta toiseen ei ole sitä omaa juttua. Jokainen softakehitysprojekti on täysin uniikki ja se tekee siitä todella mielenkiintoista, Matti toteaa.

Nyt Matin ura ja oman osaamisen kehittäminen jatkuvat Nextconin konsulttikumppanina tuoteomistajan roolissa Traficomin projektissa. Nextcon on tukenut Mattia yrittäjyyden alkutaipaleella ja yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Nextconilta oltiin yhteydessä, kun he hakivat julkisen puolen projektiin tuoteomistajaa. ”Sapattivuosi” alkoi tulla päätökseen, joten ajattelin, että kyllä tässä voi jo työkeikoista alkaa keskustelemaan. Minulle ehdotettiin aluksi työsopimusta, mutta halusin lähteä yrittäjäksi freelancer kulmalla ja tämä sopi myös Nextconille oikein hyvin.

Tuttu rooli ja kiinnostus loppuasiakasta sekä itse projektia kohtaan saivat lopulta Matin lähtemään mukaan toimeksiantoon

– Nextcon mahdollistaa minulle sellaiset julkisen sektorin asiakkaat ja projektit, joihin en olisi yksinäisenä freelancerina edes voinut päästä kiinni. Minulla ei ole aiempaa kokemusta julkisen puolen projekteista, mutta nyt pääsen viemään omaa osaamistani sinnekin puolelle. Apuja on tullut myös yrityksen perustamisessa, mikä on ollut hienoa. Odotan innolla yhteistyötä Nextconin muiden konsulttien ja asiakkaiden kanssa!

Sinustako Nextconin uusi konsulttikumppani?

Etsimme jatkuvasti kokeneita kumppaneita ympäri suomen erityisesti testaukseen ja laadunvarmistukseen sekä projektinhallintapalveluihin. Yhteistyössä Nextconin kanssa voit keskittyä ydinosaamiseesi. Meillä on paljon hankkeita ja hoidamme aktiivisesti asiantuntijoidemme, niin omien kuin yrittäjien, myyntiä. Hoidamme puolestasi myynnin, sopimusneuvottelut sekä muut toimeksiantoon liittyvät hallinnolliset työt, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin