Raimo Soikkeli on Nextconin uusi ICT Product Owner

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Raimo aloitti Nextconilla täysipäiväisesti elokuussa ICT Product Ownerina Traficomin asiakkuudessa. Hän on pitkän linjan moniosaaja, joka löysin tiensä IT-alalle peliohjelmointiharrastuksen kautta.

Raimo on työskennellyt niin asiakkaan, kuin toimittajan puolella ja vuosien varrella hänelle on tullut tutuksi eläketoimiala, julkishallinto, terästeollisuus, kaupan sektori ja media.

Kysyimme Raimolta urakehityksestä, odotuksista ja siitä, mikä motivoi häntä työssä.

Peliohjelmointi-into vei it-alalle

Raimo kertoo ohjelmointikipinän syttyneen Commodore 64 ja Mikrobitin peliohjelmalistausten saadun innostuksen kautta.
 

– Peliohjelmointi-into tosin hiipui aika äkkiä ja viimeiset koodirivit olen tehnyt noin 20 vuotta sitten. Ohjelmistokehitys, laatu ja organisaation toiminnan kehittäminen ovat olleet pitkään toimeenkuvassani sekä erityisesti ihmisten johtaminen, Raimo toteaa, ja jatkaa,

– Moniosaajana olen toiminut monessa roolissa urani aikana. jos mieluisin rooli pitäisi valita, niin olisin valmentaja. Nykyinen ICT PO tehtävä on aika optimaalinen minulle tällä hetkellä.

"Työssä motivoivat yhdessä tekeminen ja onnistuminen"

Raimo kertoo, että työssä häntä motivoivat yhdessä tiimissä tekeminen ja onnistuminen, sekä tyytyväinen asiakas.
 

– En usko niinkään isoihin muutoksiin, vaan jatkuvaan kehittymiseen ja parantamiseen.

Me Nextconilla panostamme asiantuntijoidemme kehittämiseen. Tarjoamme laajoja kouluttautumismahdollisuuksia sekä sparrausta ja kanavia kehittää ja tuoda esiin omaa osaamista. Nextconin asiantuntijoilla on aito halu jatkuvasti kasvaa ja kehittyä niin yksittäisenä ihmisenä kuin tiiminä.

Jatkuva kehittyminen isoja muutoksia merkityksellisempää

Raimo odottaa Nextconilla työskentelystä mielenkiintoisia asiakkuuksia ja ammatillista kehittymistä.

– Odotan eniten haasteita eli mahdollisuuksia päästä mukaan mielenkiintoisiin asiakkuuksiin sekä oman osaamisen kehittämisestä mm. työkavereiden keskinäisellä sparrauksella.

Vapaa-ajalla Raimo tykkää liikkua ja rentoutua luonnossa.

– Luonto on tehokas stressin madaltaja ja hyvää vastapainoa sisällä kökkimiseen.

Nextconin yrityskulttuuri

Nextconilla konsultteja kannustetaan rohkeasti innovoimaan, ehdottamaan ja kokeilemaan uusia asioita. Olemme ehdottomasti kokeilukulttuurin kannalla. Yrityskulttuurimme rakentuu hyvin pitkälti autonomisten tiimien toimintaan. Tiimeillä ja niiden valmentajilla on mahdollista päättää hyvin laajasti tiimiläisten työympäristöön ja hyvinvointiin liittyvistä asioista, kuten koulutuksista ja työssä tarvittavista laitteista sekä työskentelyergonomiasta.

Erityisesti näin etätyön aikaan on tärkeää, että konsulteilla on hyvät ergonomiset puitteet tehdä töitä myös kotoa käsin. Yhteisöllisyyttä pidämme yllä säännöllisillä kokoontumisilla, teemailloilla, sisäisillä koulutuksilla ja näin covid-aikana tapaamisia on jatkettu online-tyyppisesti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin