Pirjo Isokorpi on Nextconin uusi projektinjohtopalveluiden konsultti

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pirjo Isokorpi aloitti Nextconilla projektinjohtopalveluiden konsulttina syyskuussa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä ja tuoteylläpidon kaikista osa-alueista. 

Kysyimme Pirjolta urakehityksestä, odotuksista ja siitä, mikä motivoi häntä työssä.

Ensimmäinen työ ohjelmoinnin parissa

Pirjon työura alkoi vuonna 1979 hänen valmistuttuaan Riihimäen atk-erikoisluokalta. Ensimmäinen työ oli ohjelmoijana kuntia ja kaupunkeja palvelleessa Kunnallistiedossa.

– Kunnallistiedossa sain yli 20 vuoden aikana kokemusta ohjelmistokehityksen ja tuoteylläpidon kaikista osa-alueista aina ohjelmoijasta tuotepäällikköön. Tuona aikana Kunnallistieto fuusion ja nimen muutoksen myötä muuttui Novo Group Oyj:ksi. Työn ohessa suoritin atk-suunnittelijan tutkinnon ja tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinnon. 

Palkkatyöstä yrittäjäksi

Vuonna 2000 pitkään palkollisena työskenneltyään Pirjo halusi kokeilla yritystoimintaa. 

– Omassa yrityksessä tarjosin it-alan palveluja ja toimin sopimuksista riippuen projektipäällikkönä, määrittelijänä, kouluttajana, testauskoordinaattorina ja testaajana. Asiakkaina olivat pääasiassa kunnat, sairaanhoitopiirit ja arvopaperipörssi (OMX).

– Kuuden vuoden onnistuneen yrittäjäuran jälkeen päädyin jälleen turvallisuushakuiseen moodiin. Silmiini sattui verohallintoa palvelleen Tietokarhun työpaikkailmoitus, jossa haettiin ratkaisukeskeistä projektipäällikköä. Aloitin Tietokarhussa toukokuussa 2006 ja toimin siellä projektipäällikkönä Tietokarhun toiminnan päättymiseen saakka joulukuuhun 2020. Tietokarhun tarina oli upea ja se ajettiin alas hallitusti.

Työssä inspiroivat osaamista haastavat työtehtävät ja hyvä tiimi

Pirjoa innostaa ja motivoi työssä sopivan haastavat tehtävät, joissa saa mahdollisuuden kehittyä ja kehittää itseä samalla, kun pyrkii hoitamaan tehtävänsä parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Yhdessä tekeminen on minulle tärkeää, tiimi, jossa kaikki auttavat ja tukevat toisiaan, jotta tiiminä päästään parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Autan mielelläni työtovereita ja itse kysyn ja selvitän minulle epäselviä asioita muilta.

"Nextcon aloittaa työelämäni neljännen mielenkiintoisen vaiheen"

– Nextconilla on töissä kokeneita ammattilaisia, joten uskon, että saan tukea, jos kohtaan asiakkaalla työskennellessäni haastavia tilanteita, joissa koen itse epävarmuutta. Toisaalta minulle sopii lyhyen Nextcon -urani aikana tekemäni havainto, että saamme toimia itsenäisesti asiakasprojekteissa ja arvioida sopivimmat toimintatavat tehtäviemme hoidossa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin